返回列表 回復 發帖
Originally posted by 豆偉 at 2007-1-29 12:56 AM: 抄屎,唔好講到咁嚇人啦, 人地女仔黎嫁, 難得有女仔有意玩roller 有心玩已經算好啦, 唔好咁快就嚇走人啦
人地女仔黎嫁, 你唔陪人地去買鞋?
長玩長有~
咁難得,不如阿權送對靚鞋比條女啦
呆......
Originally posted by 小炳 at 2007-1-29 04:31 PM: 咁難得,不如阿權送對靚鞋比條女啦
你想講咩呀???
講笑...... 比你豪一豪嘛 哈 幾時再買鞋? [ Last edited by 小炳 on 2007-1-29 at 07:50 PM ]
呆......
我開頭玩都是參加xskate的課程,如果第一次玩都有好處,可以幫助你消除恐懼感。但是技術上就真是好入門那種,想想看四堂裡每個鐘練到幾多,如果課後自己不去練,可能連進度都限不上。 多些出來自己練,或者一起玩更好,有時自己在公園玩都幾悶,時間啱不防出來一起玩,進步快些又唔會太悶。 買鞋可以買些便宜一點,七百元左右,Rollerblade的都不錯,去到店咪同老闆問吓,說出你的預算。如果怕買錯,可以抄下牌子型號,在這裡問下大家。記得一定要試穿,要求同波鞋一樣,唔頂腳指舒服就可以。觀塘開源道73-75號業發工業大廈2期6/F,這裡都幾多款選。還有記得買護具,就唔怕會破相。
同意樓上所言~~ 後加意見 ...業發d鞋比較out...大約同電腦p2 200mmx, win98... 問題係無, 但係作為現代人, 可考慮買比較近代的鞋... 不過上去看鞋無咁大壓力, 找朋友(玩開的)講解比較易~ 上到一些roller會or公司會多些出現"花大濕"(註)的問題... 註:為零售用語, 意思大約是說服不識貨的客人買油水高/賣不出的貨尾之類, 一般此類貨品的品質較差或剩價比低...
Originally posted by 肥Sam at 2007-1-29 22:49: 要求同波鞋一樣,唔頂腳指舒服就可以
我覺得同穿波鞋不一樣呀,一般都要比較逼d,有d甚至是要感覺好逼先係真正fit自己,還要看下係咩類型的鞋,休閒、曲棍球、速度、平花等,不同類型的鞋,其size要求都唔同,例如一d有內套的鞋,穿下就會把鞋頂大(包括長度和寬度),另又如速度鞋,一般都不會怎麼頂大(特別是鞋的長度) 鞋不應買太差,鞋的size也極之重要,買好點的要花多d錢,但如果size不適合就有點兒浪費了,除了親身試鞋外,我建議量下自己的腳長先,(量時把腳放鬆,以求準確,也聽在一日內的不同時間,腳長都不一樣,但我自己量自己的,結果差不多),再問下d有經驗的意見,應買多大的,這建議主要是因為普遍初玩的都不懂感覺咩size才適合自己
呆......
Originally posted by 渝民 at 2007-1-30 03:02 AM: 同意樓上所言~~ 後加意見 ...業發d鞋比較out...大約同電腦p2 200mmx, win98... 問題係無, 但係作為現代人, 可考慮買比較近代的鞋... 不過上去看鞋無咁大壓力, 找朋友(玩開的)講解比較易~ 上到一些roller會 ...
呢排都聽多左好多渝泯所謂"花大濕"既情況 小心啊~ 順便呼籲下: 各位想買鞋既朋友啊~ 唔好聽d唔聽d 或者對大家既經驗建議睇完就算 能提點的我們已盡量說 而自己懶,唔睇又問重複問題 所得既答案一定打左拆扣 請花多點心和時間 為自己選擇適合的輪鞋
長玩長有~
Originally posted by 肥Sam at 2007-1-29 10:49 PM: 我開頭玩都是參加xskate的課程,如果第一次玩都有好處,可以幫助你消除恐懼感。但是技術上就真是好入門那種,想想看四堂裡每個鐘練到幾多,如果課後自己不去練,可能連進度都限不上。 多些出來自己練,或者一起 ...
緊你向x skate學好唔好,緊d鞋好唔好?睇中左對,我唸住去果到買
x-skate 話佢地係"以商業活動及贊助資源,致力培訓職業運動員參與賽事為港爭光" 訂豬你覺唔覺得信得過? 我地既建議又信唔信得過? 豆偉為叮豬你說句話,你又同意 令到我本人有d覺得..... 你營住人地會對你好一點 有咩都會搵最準確既俾你知,教埋你點做 但好多時d野覺得係,事實未必就係 其實你唸清楚問題 唸清楚自己要乜,需要知d乜 點樣問/做好一點會容易得到真正需要既野或答案 因為好多人都唔想答廢話 讓想幫助你的人會/能幫助你吧 買鞋邊度好唔好?定邊對好唔好? 學踩邊度好唔好?定係誰教好唔好?
長玩長有~